abc

Illustrationskurs

Kom igång att illustera

Kom igång att illustrera

I samarbete med Kloka kurser och illustratören Sara Forsberg kan du nu köpa och gå illustrationskursen Kom igång att illustrera. Det är en kreativ kurs i illustration på distans.

Distanskurs i illustration

Tycker du om att rita och funderar på att ta det till nästa nivå och kanske bli en illustratör eller bara lära dig mer kring illustration? Hur ska man tänka som illustratör? Kanske behöver du fylla din portfolio med nya spännande bilder? Då är Kloka kursers illustrationskurs helt perfekt för dig!

Kursen finns i två olika varianter: en klassrumsvariant där flera elever träffas en gång varannan vecka i ett digitalt klassrum och diskuterar uppgifterna samt en större som kallas PLUS får du tillgång till din kursledare Sara unikt för dig i en videochatt när det passar dig. Du får också tillgång till alla 10 moduler i PLUS-varianten som du kan läsa mer om nedan.

I den större kursen ”Plus” innehållandes 10 moduler går vi igenom 10 större uppgifter med 10 helt olika typer av illustration. Vi blandar dessutom in 30 korta uppgifter som är utformade för att utmana dig och utforska din talang. Du löser uppgiften på så lång tid som du själv väljer, och när du är klar så får du 30 minuters genomgång av uppgiften online av din illustratörslärare Sara.

Förkunskaper

Du behöver gilla att rita och ha förmågan att få fram en bild på ett eller annat sätt, kursens fokus ligger på idéen och innehållet i bilden snarare än hur man faktiskt gör bilden. Du använder vilket media du vill och vilka program du vill men måste kunna skicka in dina resultat digitalt när du är klar med en uppgift.

Du kan se förslag på program du kan använda nedan.

Efter avslutad utbildning får du ett diplom som ett kursbevis men framförallt har du 10 stycken genomarbetade illustrationer till din portfolio.

Innehåll

Tio olika moduler med större illustrationsuppgifter, 30 korta uppgifter samt avsnitt med portfolio-, bildstorlek- och upplösningstips i PLUS-varianten.

Kursen innehåller även videointervjuer med verksamma professionella illustratörer inom olika områden.

1. VISOR

Vår svenska visskatt ska bli en bok. Fånga essensen av en visa och rita till det, en övning i att tolka och låta illustrationen bära fram känslan i texten.

2. GRATULATIONSKORT

Hipp hipp hurra! Rita gratulationskort för olika målgrupper. Vi äter russinen ur illustrationskakan och gottar oss i glädjen bilder skapar.

3. BILDERBOK

Manuset “Noggranne Noa” behöver en bild, vi rör oss in i barnens värld och fokuserar på historien, komposition och vad en bild kan tillföra till texten.

4. KARTA

Ibland kan man som illustratör hjälpa någon att hitta rätt. Med hjälp av vår förmåga att skapa tilldragande bilder ska vi ta förvandla information till något lättillgängligt och lättöverskådligt.

5. REDAKTIONELL ILLUSTRATION

Vi provar redaktionell illustration, tidningen “Arbetskraft” behöver en illustration till en artikel om ett svårt och allvarligt ämne.

6. KOKBOKEN

Baka baka liten… bild! En ny kokbok för barn ska ha en illustration och vi ska rita ett av recepten med instruktion.

7. TIDNINGSOMSLAG

Omslagsillustration, ett svårt ämne behöver en illustration som fångar läsarens intresse för magasinet. Vi funderar lite extra på komposition både i motiv och i förhållande till texten.

8. MÖNSTER TILL SKRIVBÖCKER

Nu ska vi prova att skapa mönster som ska passa till omslaget på skrivböcker. Vi går igenom olika sätt att skapa mönster och pratar om hur det är att jobba med mönster i en serie.

9. FAKTA

Att få lära någon annan något är att ge någon en gåva. Här dyker vi ner i det torra och schematiska och skapar vackra och informativa bilder.

10. FILMFESTIVALAFFISCH

Att tolka ett ämne abstrakt är vad vi ska ge oss ut i här, när Uddevalla Filmfest vill ha en affisch. En bild säger mer än hundra filmer, eller hur var det nu?

30 KORTARE UPPGIFTER

För att lära sig nya saker måste man tänka många nya tankar. Därför finns det 30 stycken småuppgifter att utmana kreativiteten och tankarna med.

BYGG DIN EGEN PORTFOLIO

När du är klar med alla dina illustrationer är det dags att visa upp dom för världen. Du får tips och trix när du ska skapa din alldeles egna portfolio.

Avsnitt som är med i båda varianterna av kursen

Tips Pinterest

Din lärare går igenom i en video hur Pinterest fungerar.

Filformat

Du får en genomgång om olika filformat och vilka som är till vad.

Färgrymder

Din lärare förklarar de olika färgrymderna och vad du ska tänka på.

Intervjuer

Du får tillgång till unika intervjuer med verksamma professionella illustratörer.

Efter att ha genomfört och blivit godkänd på dina inlämningsuppgifter får du ditt diplom som visar att du gått illustrationskursen och vad den innehåller.

Det här får du

Kursen finns i två varianter (Plus och Klassrum). Antingen kan du köpa alla tio moduler med tio olika illustrationsövningar ”Plus” för 13.500 kr. I den här kursen får du tillgång till din kursledare Sara Forsberg unikt för dig och personlig återkoppling via videochatt.

I den andra varianten, ”Klassrum”, som kostar 10.900 kr får du tillgång till åtta moduler och återkoppling i grupp/klassrum online tillsammans med andra kursdeltagare. Ni samlas en gång i veckan i ett onlinemöte där kursledaren Sara Forsberg finns tillgänglig. De block som ingår är modul 3-10.

I båda kurserna får du även tillgång till ett avsnitt med hur du bygger din portfolio samt genomgång av filformat, färgrymder och upplösning av bilder. Det ingår även unika intervjuer med verksamma professionella illustratörer.

När du är klar med din kurs får du ditt diplom som visar att du gått kursen och vad den innehåller.

can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pris

KURSENS MÅL

Målet med kursen är att ha provat på olika områden inom illustration. Att ha utmanat både din stil och dina tankar och därmed testat hur det kan vara att jobba som illustratör.

 

FÖR VEM

Denna kursen riktar sig till dig som gillar att skapa bilder och funderar på att ta det till nästa steg och rikta in sig på illustration. Vi kommer att prova på flera olika områden där illustrationer behövs. Kanske vill du fylla din portfolio med nya bilder och behöver lite handledning för att komma vidare då passar denna kursen för dig.

PROGRAMVARA TILL KURSEN

Hur du skapar dina bilder är inte det viktiga i denna kursen utan det är innehållet i dem som är i fokus. Så använd den tekniken och det materialet som du trivs med och som du kanske vill fördjupa dig ytterligare i. I några av uppgifterna har du till exempel möjlighet att själv lägga in din bild till en artikel, och kan du det så är det bra, men kan du inte så hjälper kursledaren dig. Några av informationsvideorna tar utgångspunkt i Photoshop och i Illustrator men du bestämmer själv hur mycket du vill fördjupa dig där.

 

KURSLEDAREN SARA FORSBERG

Sara gick ut design utbildningen HDK i Göteborg 2007 och har sedan dess jobbat som illustratör, grafisk formgivare och Surface designer. De senaste 5 året på Søstrene Grene i Danmark där hon varje dag gjort illustrationer och mönster för en mängd olika produkter. Innan dess har hon skapat illustrationer för tillexempel Papyrus, JM, Datorboksförlaget, Kulturhuset fyren, Svensk fisk bland andra.

– Jag har helt enkelt lagt upp den här utbildningen så som jag själv hade velat gå den. Med realistiska uppgifter och där resultatet kan användas i din portfolio för att få nya uppdrag. Så du får in tänket och tempot i ditt sätt att attackera ett illustrationsuppdrag.

Varmt välkommen till min kurs!

//Sara Forsberg

 

PRIS

Kursen kostar i sin helhet 13.500 kr och kan betalas med kort, faktura eller delbetalning via Billmate. Återkoppling från din kursledare sker personligen via videochatt.

Det finns också möjlighet att endast köpa åtta moduler för 10.900 kr. Då är återkopplingen tillsammans med andra elever i ett digitalt klassrum.

 

KURSSTART

Löpande

 

HAR DU FRÅGOR?

Om du undrar över någonting är du välkommen att kontakta Kloka Kurser på telefon 0705-13 08 14 eller sara@klokakurser.se

Under kursens gång har du alltid tillgång till mig, Sara Forsberg, din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar. Hör gärna av dig om du har några funderingar sara@klokakurser.se